aFHÆNGIGHED

Ansigtszoneterapi og afhængighed

 

Der findes mange former og typer af afhængighed fx:

› Tobak

› Alkohol

› Sukker

› Mobiltelefoner/sociale medier

› Medikamenter

Fælles for alle typer af afhængighed er, at det er de samme mekanismer, som er i spil i vores krop.  Og når vi er afhængige af stimulanser, så er det ikke altid et spørgsmål om ikke at være standhaftig eller god til at sig fra. Vi er nemlig styrede af de mekanismer, som er i gang i os.

Hvad sker der i kroppen?

Når vi ryger en cigaret, spiser sukker eller tjekker Facebook/mobiltelefonen så reagerer hjernen ved at udløse belønningsstoffer som fx Dopamin og det kick vi opnår husker vores centralnervesystem, hjerne og celler i vores krop og minder os om, at det var en god følelse.

Jo mere vi gentager dette kick – jo mere har vi brug for det. Vores hjerne (frontallap) påvirkes i denne proces og denne påvirkning kan betyde, at vi ”mister kontrol” og får sværere og sværere ved at sige fra overfor den pågældende stimulans.

Ansigtszoneterapi er godt til at regulere alle former for ubalancer – og  kan  være en god støtte, hvis du ønsker at tage et aktivt valg om at slippe din trang.

I en behandling for fx sukkertrang eller en anden form for trang, vil jeg sørge for, at du afslappes dybt og jeg vil bl.a arbejde med punkter og systemer, hvor jeg rammer hjernen, frontallappen, hormonsystemet og binyrer.